A devenit aproape un ritual ca ziua de 1 Mai să fie sărbătorită la iarbă verde printr-un festin culinar cu mici stropiţi din belşug cu... bere.
Deşi sunt gustoşi de te lingi pe degete, nu exageraţi, spun nutriţioniştii, mai ales dacă micii au în compoziţie multă carne de porc. De altfel, specialiştii spun că cei mai nocivi mititei sunt cei făcuţi în tigaie şi cei care, deşi sunt fripţi pe grătar, vin în contact cu fumul rezultat din stropii de grăsime care se scurg din carne, potrivit Realitatea.net.
În plus, nu ar strica să faceţi şi puţină mişcare. 100 de grame de mici conţin aproximativ 350 de calorii. Mititeii sunt poate cea mai disputată mâncare din bucătăria balcanică.
Micii, sub diverse forme, sunt făcuţi de greci, sârbi, croaţi, bulgari, turci, dar şi români. Există mai multe istorii ale micului. Una dintre ele spune că, la sfârşitul secolului al 19 lea, la o cârciumă celebră din Bucureşti, "Leul şi Cârnatul" - se chema aşa pentru că acolo se mânca un cârnat cu un leu - într-o zi s-au terminat maţele pentru cârnaţi. Disperat, cârciumarul a mai adăugat câteva condimente şi a pus umplutura pe grătar. Unul dintre primii clienţi ar fi exclamat: "dar mici sunt cârnaţii ăştia!"
A devenit aproape un ritual ca ziua de 1 Mai să fie sărbătorită la iarbă verde printr-un festin culinar cu mici stropiţi din belşug cu... bere.
Deşi sunt gustoşi de te lingi pe degete, nu exageraţi, spun nutriţioniştii, mai ales dacă micii au în compoziţie multă carne de porc. De altfel, specialiştii spun că cei mai nocivi mititei sunt cei făcuţi în tigaie şi cei care, deşi sunt fripţi pe grătar, vin în contact cu fumul rezultat din stropii de grăsime care se scurg din carne, potrivit Realitatea.net.
În plus, nu ar strica să faceţi şi puţină mişcare. 100 de grame de mici conţin aproximativ 350 de calorii. Mititeii sunt poate cea mai disput