Chef G şi Diane sunt mereu în misiune. În „Misiunea menu", prin care salvează nenumărate restaurante de la faliment. Ei nu sunt doar consultanţi gastronomici şi bucătari de mare succes, ci şi staruri TV.
Îi puteţi vedea în acţiune pe canalul TLC în emisiunea „Meniuri miraculoase" prin care îşi salvează colegii de breaslă de la faliment. Chef G (de la Giuseppe) şi Diane au acordat un interviu pentru „România liberă" în care povestesc cum decurge misiunea lor.
Cum vă găsiţi clienţii sau, mai exact, voi îi găsiţi pe ei sau ei vă găsesc pe voi ?
Chef G: Multe cazuri le găsim din auzite, pe baza informaţiilor aflate de la alte persoane. În plus, echipa noastră de producţie se ocupă de alegerea lor. Dar de cele mai multe ori, aflăm de la cei din jur. Mulţi oameni povestesc despre noi, fiindcă afacerile cu restaurante formează o comunitate restrânsă. Cum terminăm un proiect, ştim sigur că ne aşteaptă deja altul.
Care e primul sfat pe care îl daţi proprietarilor de restaurante care nu au succes?
Diane: Cred că primul sfat pe care i l-aş da oricărui proprietar de restaurant ar fi să-şi ia un consultant. Cu asta aş începe. E bine să-ţi iei un consultant chiar înainte să-ţi deschizi restaurantul, fiindcă asta te scuteşte de multe probleme şi dureri de cap. Şi încă ceva: e bine să te asiguri că ai destui bani înainte să începi, fiindcă mulţi ajung să se înglodeze în datorii, îşi pierd casele, banii puşi deoparte pentru pensie şi orice alte surse de venituri - doar ca să-şi menţină restaurantul pe linia de plutire.
E posibil să deschizi un restaurant de succes având un capital modest?
Diane: E greu de zis, fiindcă depinde cât de mare e chiria pe care o ai de plătit, dacă spaţiul respectiv are deja o bucătărie amenajată sau dacă trebuie să o construieşti tu de la zero, sunt tot felul de acte pe care trebuie să le faci pentru construc