Dorinţa de a avea o alimentaţie mai sănătoasă poate constitui pentru mulţi o problemă din punct de vedere financiar, cel puţin la prima vedere. Un buget redus nu înseamnă că nu poţi face alegeri mai bune în ceea ce priveşte mâncarea.
Primii şi cei mai importanţi paşi în adoptarea unui regim alimentar cu produse sănătoase şi un buget mai redus sunt schimbarea obiceiurilor şi a priorităţilor, precizează expertul în fitness şi sănătate Tara Amen, de la Huffington Post.
"Nu e de fiecare dată uşor să intri într-un magazin, să alegi legume pentru salată şi să ignori kilometrii de raioane umplute cu mâncăruri modificate chimic menite să-ţi atragă atenţia şi să îţi facă papilele gustative să mănânci din ce în ce mai mult zahăr, grăsime şi sare", avertizează aceasta, prezentând un top cinci al ponturilor pentru o alimentaţie sănătoasă cu un buget redus.
Transformă mâncatul sănătos într-o prioritate
Mâncatul sănătos, în general, nu reprezintă o prioritate din punct de vedere financiar. Mulţi cheltuiesc sume mari pe cafele scumpe, floricele de porumb la film, ciocolată şi altele, spune dieteticianul Tara Amen, oferind ca exemplu clienţii care vin la ea pentru ajutor spunând că dau 15 dolari pe zi (50 de lei) pe astfel de produse şi se plâng de faptul că nu îşi pot permite să mănânce sănătos.
Fii un cumpărător inteligent
Sfatul acesta este binevenit mai ales în sesiunile de shopping de la sfârşitul zilei, când după o zi de muncă plină trebuie să te opreşti pentru nişte cumpărături înainte să ajungi acasă şi prima tendinţă este de a te îndrepta spre raioanele din mijloc ca un "zombie" ghidat de mulţime. Înceacă să faci drumul la magazin o aventură interesantă, sfătuieşte Tara Amen, potrivit Mediafax. Trebuie să fii perfect conştient de produsele expuse în jurul tău menite să-ţi ia ochii şi de faptul că te afli în căutarea mâncărurilor care să-ţi