Când ne gândim la meserii care îngraşă, primul lucru care ne vine în minte este că un bucătar-şef ar trebuie să fie, de departe, cel mai plinuţ. Dar nu este aşa. Noile cercetări demonstrează că profesorii, inginerii, dar şi secretarele sunt predispuşi la îngrăşare, iar muncitorii din fabrică şi oamenii de ştiinţă sunt mai feriţi de kilogramele în plus, notează „Daily Mail“.
Studiul, realizat pe aproape 3.700 de angajaţi, a descoperit că 55% dintre lucrători se consideră supraponderali. Dintre aceştia, 41% s-au îngrăşat din cauza slujbei, unii acumulând peste 5 kilograme.
Sondajul arată şi că aceia care s-au îngrăşat au făcut-o din cauza nivelului de stres intens la care s-au supus şi a orelor suplimentare lungi petrecute în spatele unui birou. Obiceiurile nesănătoase de mâncare, care conduc la îngrăşare, sunt din cauza aceloraşi factori: mâncarea nesănătoasă.
Studiul a mai descoperit şi că angajaţii care vor să-şi controleze porţiile de mâncare şi să calculeze caloriile, nu prea reuşesc asta în timp ce sunt la serviciu. Peste jumătate din angajaţi au recunoscut că mănâncă în oraş cel puţin o dată pe săptămână, iar un sfert dintre ei mănâncă la restaurant de mai mult de trei ori pe săptămână. 10% din angajaţi se folosesc de automatele de mâncare din cadrul companiei cel puţin o dată pe săptămână, iar 70% din ei ronţăie ceva pe tot parcursul zilei.
În ciuda faptului că peste jumătate din angajaţi se simt supraponderali, 6 din 10 oameni spun că fac exerciţii fizice regulate. Puţin sub 50% se duc la o sală de gimnastică de trei ori pe săptămână. Însă, se pare că funcţionează imboldul angajatorilor de a-i trimite pe salariaţi la o sală de gimnastică. O treime din cei care au participat la sondaj au spus că firma la care lucrează le-a oferit beneficii în ore la sălile de gimnastică. Dintre aceştia, doar 36% profită de ele, conch