Printre delicatesele Austriei, supele ocupă un loc important. În restaurantele cu tradiţie, în loc de farfurii sau castroane, supele se servesc în chifle mari din pîine neagră, cu coaja groasă, scobite şi cu capacul lăsat Printre delicatesele Austriei, supele ocupă un loc important. În restaurantele cu tradiţie, în loc de farfurii sau castroane, supele se servesc în chifle mari din pîine neagră, cu coaja groasă, scobite şi cu capacul lăsat. Supa de vişine austriacă se poate prepara din zeamă de carne, un kg de vişine, smîntînă, zahăr pudră şi sare. Zeama de carne se amestecă împreună cu zeamavişinelor stoarse. Se lasă să dea cîteva clocote. Se adaugă sare şi zahăr şi se drege cu smîntînă. La fel de renumite sînt şi supa-cremă de usturoi, supa cu lamele de clătită sau supa din găluşte de pîine.
Pe Valea Innului
În Innsbruck, capitala regiunii Tirol, oraş situat pe valea Rîului Inn, supele sînt la mare căutare. Mai ales în perioada iernii, cînd un preparat cald este binevenit. Acest oraş este un centru internaţional al jocurilor de iarnă şi a găzduit Jocurile Olimpice în anii 1964 şi 1976. Sînt cinci pîrtii de schi, iar la 40 km de oraş se află Gheţarul Stubai, cu o pîrtie potrivită pentru orice anotimp. Innsbruck este considerat şi capitala neoficială a snowboardingului în Europa. Localnicii şi turiştii numesc oraşul “Inima Munţilor Alpi”, iar priveliştea este parcă ruptă din rai atît iarna, cît şi vara.
Tyrolsuppe - Supă tiroleză cu găluşte de pîine
Ingrediente: 100 g pîine uscată, 30 g costiţă afumată, 30 g ceapă, 20 g unt, un ou, o legătură de pătrunjel verde tocat, o lingură de făină, sare şi piper după gust, doi l consommé de vită.
Preparare: pîinea uscată se taie în felii subţiri. Se pune într-un vas şi se toarnă deasupra laptele fierbinte. Se lasă trei minute, pînă se înmoaie bine. Ceapa şi costiţa se taie mărunt şi se