Mai mult de 10 pacienti au ajuns la sfarsitul saptamanii trecute la Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan dupa ce s-au ales cu plagi taiate si arsuri in timp ce incercau sa taie porcul. Pentru G.D., 52 ani, din Cucuteni, taiatul porcului in acest an s-a transformat intr-un cosmar. Din cauza neatentiei, barbatul s-a ars pe maini si pe fata si a ajuns la spital cu arsuri de gradul II.
La fel de ghinionist a fost si P.C., de 19 ani, din Valea Lupului, care si-a infipt cutitul in coapsa stanga, iar apoi a necesitat operatie.
De interventia chirurgilor reconstructivi a avut nevoie si S.B., 37 ani, din Ciurea, dupa ce porcul l-a muscat de mana dreapta. "Ne apropiem de Craciun, iar cazurile de pacienti cu rani sau plagi taiate la taierea porcului sunt tot mai frecvente. Pacientii internati la sfarsitul saptamanii au necesitat profilaxie antitetanica, antalgice, hemostaza provizorie si interventii chirurgicale complexe in sala de operatii UPU, realizate de chirurgii plasticieni", a declarat unul dintre medicii de la UPU Sf. Ioan.
Medicii de la Urgente recomanda evitarea consumului de alcool in timpul activitatilor casnice, in special la taierea porcului, dar si prezentarea rapida la spital pentru interventii de specialitate.
Mai mult de 10 pacienti au ajuns la sfarsitul saptamanii trecute la Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan dupa ce s-au ales cu plagi taiate si arsuri in timp ce incercau sa taie porcul. Pentru G.D., 52 ani, din Cucuteni, taiatul porcului in acest an s-a transformat intr-un cosmar. Din cauza neatentiei, barbatul s-a ars pe maini si pe fata si a ajuns la spital cu arsuri de gradul II.
La fel de ghinionist a fost si P.C., de 19 ani, din Valea Lupului, care si-a infipt cutitul in coapsa stanga, iar apoi a necesitat operatie.
De interventia chirurgilor recon