Care este rolul genelor in aparitia obezitatii. Cercetatorii au gasit o potentiala explicatie genetica referitoare la tendinta unor oameni de a manca foarte mult si care au un risc mai mare de a deveni obezi. Persoanele care au in codul genetic doua copii ale unei forme variabile a genei "FTO" sunt mai predispuse sa aiba un sentiment de foame imediat dupa ce au mancat, deoarece poarta un numar mai mare de hormoni care induc aceasta stare, conform unei echipe internationale de oameni de stiinta. Scanarile creierului au relevat ca dublarea genei FTO schimba modalitatea in care creierul reactioneaza la mancare si grelina. Oamenii care au gena dublata au aratat raspunsuri neuronale diferite in regiunea creierului care reglementeaza apetitul si centrul de "placere", care in mod normal raspunde la alcool si la consumul de droguri, potrivit Medlive.ro
Ce tip de carne este indicat sa consumi. Produsele din carne reprezinta o sursa importanta de proteine de calitate superioar[, deoarece acestea reprezinta 80% din masa integrala a tesutului muscular. Ce tip de carne este indicat sa consumi sau sa eviti? Iata efectele beneficele, dar si cele nocive ale catorva tipuri de carne. Carnea rosie trateaza anemia Pe langa faptul ca, abunda in proteine care au rol important in procesul de dezvoltare si crestere, aceasta este bogata si in fier, potasiu, magneziu, zinc, fosfor, vitamina B6 si vitamina B12. Prin urmare, nu trebuie exclusa dintr-o dieta sanatoasa si variata, se recomanda un consum moderat ( nu mai mult de 350 g pe saptamana), deoarece previne si trateaza anemia, scrie Click pentru femei.
Mierea si scortisoara va ajuta sa slabiti 2 kilograme saptamanal fara sa faceti schimbari in alimentatie si va feresc de boli. Folosite separat, atat mierea, cat si scortisoara au proprietati uimitoare, datorita multitudinii de elemente pe care le contine fiecare: vita