Cei mai mulţi oameni mănâncă brânză în sendvişuri sau în salate, iar supa separat. Totuşi, nemţii şi canadienii combină aceste două feluri de mâncare, într-o reţetă numită "supă de branză", potrivit hotnews.ro.
Ingrediente (pentru şase- opt porţii):
* o jumătate de ceaşcă de unt
* doi morcovi feliaţi
* o ţelină feliată
* o jumătate de ceapă tocată
* şase linguri de făină
* trei ceşti de supă de pui
* trei ceşti de cremă de brânză
* 900 de grame de brânză Cheddar sau Velveeta, tăiată cubuleţe
* o lingură de pătrunjel proaspăt, tăiat fin
* un ardei iute, tăiat felii subţiri
Preparare:
Topiţi untul, apoi puneţi peste el morcovii, cepele şi ţelina. Căliţi legumele până se înmoaie. Adăugaţi făina şi amestecaţi până se omogenizează.
Lăsaţi amestecul pe foc până capătă o culoare maronie, apoi daţi focul mai tare şi adăugaţi puţin câte puţin din supa de pui. Continuaţi să amestecaţi până când se îngroaşă. Adăugaţi brânza cremă şi fiţi atenţi să nu fiarbă. Puneţi apoi cubuleţele de brânză şi amestecaţi până se topesc.
Dacă se îngroaşă prea tare, turnaţi un pic de lapte, pentru a subţia amestecul. Înainte de a servi, adăugaţi patrunjelul. Garnisiţi supa cu ardei iute. Cei mai mulţi oameni mănâncă brânză în sendvişuri sau în salate, iar supa separat. Totuşi, nemţii şi canadienii combină aceste două feluri de mâncare, într-o reţetă numită "supă de branză", potrivit hotnews.ro.
Ingrediente (pentru şase- opt porţii):
* o jumătate de ceaşcă de unt
* doi morcovi feliaţi
* o ţelină feliată
* o jumătate de ceapă tocată
* şase linguri de făină
* trei ceşti de supă de pui
* trei ceşti de cremă de brânză
* 900 de grame de brânză Cheddar sau Velveeta, tăiată cubuleţe
* o lingură de pătrunjel proaspăt, tăiat fin
* un ardei iute, tăiat felii subţi