Bucătăria coreeană a fost influenţată de climă, geografie, dar şi de vecinătatea cu Japonia şi China. De asemenea, în secolul al XVII-lea, portughezii au introdus în Coreea ardeiul chili, care a devenit apoi un ingredient de bază în preparatele coreene. Bucătăria coreeană este diferită de celelalte tipuri de bucătării pentru că la o masă se servesc foarte multe feluri de garnituri, putând fi servite începând de la două la doisprezece. Orezul este considerat a fi de bază, fiind folosit în aproape toate felurile de mâncare, fiind înlocuit în puţine reţete cu tăiţei, dar fiecare coreean mănâncă cel puţin un bol cu orez la o masă. Felul doi este de obicei constituit dintr-un bol de supă sau preparate fierte, apoi carne, preparate din peşte sau tofu. Deşi o mare parte din preparatele fierte sau supele sunt servite foarte fierbinţi, aproape clocotite, multe din mâncărurile servite apoi sunt reci sau la temperatura camerei.
MÂNCARE SĂNĂTOASĂ
În Coreea, toate ingredientele, inclusiv carnea şi peştele, sunt tăiate în bucăţele mici şi subţiri, astfel nemai fiind nevoie să se utilizeze cuţitul. Coreenii sunt adepţii folosirii beţişoarelor, astfel că, dacă peştele sau carnea sunt prea mari, este împărţit sau rupt în bucăţi mai mici tot cu beţişoarele. Mâncarea este servită tradiţional cu beţişoare din inox şi o lingură de inox cu coadă lungă iar mesenii sunt aşezaţi pe podea, lângă o masă scundă. Amatorii de mâncare coreeană pot încerca Kimchi, Kongnamoulgook sau supă de muguri de soia, Sigumchi Namul sau spanac consimentat, Jap Chae sau sau tăiţei cu legume şi carne, Galbi Jim sau coaste de porc preparate la wok, Bori Cha sau ceai de orz sau somon la grătar cu sos de soia si miere. Cei care ţin dietă, pot încerca cu încredere mâncarea coreeană. În general, preparatele conţin multe cereale, carne şi legume deci sunt bogate în fibre şi