Peter Mitchell, managerul companiei Transylvanian Buffalo Product, este singurul care produce mozzarela, celebra brânză de bivoliţă italiană, la Rupea.
Peter Mitchell are 51 de ani şi este inginer în domeniul alimentare. Managerul companiei Transylvanian Buffalo Products se ocupă de produsele lactate de 25 de ani şi a creat o fabrică de mozzarela din Rupea, potrivit romanialibera.ro.
Britanicul a ajuns în România în 2005, când a pus bazele unei ferme în satul Meşendorf, la 16 kilometri de Rupea. Ferma are 600 de animale, fiind cea mai mare fermă de bivoliţe din ţară, unde sunt crescute 170 de bivoliţe care dau lapte. Britanicul a reuşit să obţină o mozzarela la fel ca brânza originală din Italia. Fabrica de brânzeturi din Rupea e complet automatizată, având doar cinci angajaţi, iar la fermă lucrează alţi 35 de oameni.
Fabrica produce doar trei zile pe săptămână. Laptele este controlat microbiologic, este pasteurizat, transformat în brânză, care, la rândul ei, este ţinută la o temperatură de până în 20 de grade. Apoi se frământă, se introduce în maşina de făcut mozzarela. Se introducere în saramură, iar concentraţia de sare este de numai 2%.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: