"Frietmuseum" sau Muzeul cartofilor prăjiţi figurează printre "cele mai ciudate zece muzee alimentare" din lume. Este singura instituţie de acest fel din Belgia inclusă în ghidul "Best in Travel 2013" al Lonely Planet, o selecţie de locuri turistice recomandate pentru anul viitor, scrie belga.be, potrivit Agerpres.
Ghidul editat de Lonely Planet arată că cine vrea să afle mai multe lucruri despre cartofii prăjiţi găseşte toate informaţiile la muzeul din Bruges, deşi cartofii sunt mai cunoscuţi în ţările anglo-saxone sub numele de "French Fries". Muzeul prezintă istoria cartofului, a cartofilor prăjiţi şi a sosurilor care se pun peste ei, precum şi mâncăruri tipic belgiene.
Muzeul a fost vizitat anul trecut de circa 70.000 de persoane, două treimi dintre acestea servind şi o masă acolo.
În Top 3 al "celor mai ciudate muzee alimentare din lume" figurează "Currywurstmuseum" din Berlin, "Pick Salami & Paprika Museum" din Ungaria şi un muzeu al tăiţeilor la Yokohama (Japonia).
Alte locuri incluse în ghid sunt muzeul sparanghelului din Germania, muzeul dedicat PEZ-urilor din San Francisco, dar şi muzeul oţetului din oraşul japonez Handa.
"Frietmuseum" sau Muzeul cartofilor prăjiţi figurează printre "cele mai ciudate zece muzee alimentare" din lume. Este singura instituţie de acest fel din Belgia inclusă în ghidul "Best in Travel 2013" al Lonely Planet, o selecţie de locuri turistice recomandate pentru anul viitor, scrie belga.be, potrivit Agerpres.
Ghidul editat de Lonely Planet arată că cine vrea să afle mai multe lucruri despre cartofii prăjiţi găseşte toate informaţiile la muzeul din Bruges, deşi cartofii sunt mai cunoscuţi în ţările anglo-saxone sub numele de "French Fries". Muzeul prezintă istoria cartofului, a cartofilor prăjiţi şi a sosurilor care se pun peste ei, precum şi mâncăruri tipic belgiene.
Muzeul a fos