Legendele chinezeşti despre goji povestesc că oameni care au consumat zilnic acest fruct sălbatic au trăit sute de ani. Astăzi, goji se cultivă în multe ţări, chiar şi la noi, pentru calităţile sale deosebite. Dr. Lygia Alexandrescu, specialistul nostru, îţi spune de ce şi cum e bine să consumi fructul-minune. Legendele chinezeşti despre goji povestesc că oameni care au consumat zilnic acest fruct sălbatic au trăit sute de ani. Astăzi, goji se cultivă în multe ţări, chiar şi la noi, pentru calităţile sale deosebite. Dr. Lygia Alexandrescu, specialistul nostru, îţi spune de ce şi cum e bine să consumi fructul-minune.
Se pot scrie pagini întregi despre efectele miraculoase ale roadelor acestui arbust. Astăzi, sunt utilizate pe scară largă fructele proaspete, uscate sau sucul de goji. Iată care sunt cele mai importante calităţi ale acestor fructe:
- Prelungesc durata vieţii. Goji mai sunt cunoscute şi sub numele de “fructele longevităţii”. Moleculele lor de polizaharide unice şi proprietăţile antioxidante combat efectele radicalilor liberi din organism responsabili cu îmbătrânirea celulelor.
- Te ajută să rămâi tânăr. Au efect asupra hormonului de creştere uman, care mai este denumit şi hormonul tinereţii. Efectele fructelor de goji sunt: îmbunătăţesc memoria, te ajută să ai un somn odihnitor,împiedică apariţia ridurilor, accelerează vindecarea.
- Cresc energia şi rezistenţa organismului. Sunt considerate adaptogene de prim rang. Cresc toleranţa la efort, rezistenţa şi puterea de adaptare a organismului şi combat oboseala, mai ales în perioade de convalescenţă.
- Detoxifică organismul. Sunt eficace mai ales în prevenirea deficienţelor ficatului, care are un rol important în detoxificarea organismului.
- Scad colesterolul. Au betasitosterol, recunoscut ca diminuator al nivelului de colesterol din sânge. Flavonoidele conţinute favorizează des