Al treilea caz de botulism tratat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provine din Suceava. Bărbatul de 30 de ani, diagnosticat cu această boală rară, a fost internat de urgenţă la Spitalul „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. El se află în stare gravă şi este supravegheat de specialiştii din secţia de ATI a unităţii medicale, întrucât boala a evoluat rapid, iar bărbatul a intrat în atenţia medicilor târziu.
„Este al treilea caz cu care ne confruntăm anul acesta. În prima parte a anului am avut o mamă şi un fiu diagnosticaţi cu botulism după ce au consumat carne de raţă îmbuteliată necorespunzător. De data aceasta, pacientul s-a îmbolnăvit după ce a mâncat cârnaţi de porc“, a precizat a precizat prof. dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului. Bacteria Clostridium Botulium trăieşte în intestinele animalelor sau în conserve. Aceasta provoacă o intoxicaţie alimentară, dar cu simptome mult mai grave, care în cazurile cele mai periculoase duc şi la insuficienţe respiratorii. În plus, specialiştii de la Spitalul de Boli Infecţioase atrag atenţia persoanelor care în această perioadă cumpără carne de porc sau de peşte să o verifice înainte de a o achiziţiona, astfel încât produsul să fie ştampilat şi să se ateste calitatea sa.
Al treilea caz de botulism tratat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provine din Suceava. Bărbatul de 30 de ani, diagnosticat cu această boală rară, a fost internat de urgenţă la Spitalul „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. El se află în stare gravă şi este supravegheat de specialiştii din secţia de ATI a unităţii medicale, întrucât boala a evoluat rapid, iar bărbatul a intrat în atenţia medicilor târziu.
„Este al treilea caz cu care ne confruntăm anul acesta. În prima parte a anului am avut o mamă şi un fiu diagnosticaţi cu botulism după ce au consumat carne de raţă îmbuteliată necorespunzător. De data aceasta, pacientul s-a