Bucătari din 17 ţări se vor întrece pentru primele locuri pe podium la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, care se va desfăşura pe platforma complexului Polus din Cluj-Napoca, între 6 şi 8 septembrie.
Noutatea acestei ediţii este Campionatul Naţional de Pizza şi demonstraţiile de "pizza freestyle".
Şi la ediţia cu numărul şapte, echipe de profesionişti din România, Germania, Coreea de Sud, Elveţia, Israel, Rusia, Ungaria, Turcia, Serbia, Cipru, Bosnia şi Herţegovina, Anglia, Bulgaria, Azerbaidjan, Albania, Austria şi Croaţia vor concura pentru Cupa Polus la mai multe clase şi categorii,
Clasa "Bucătărie Caldă" include patru secţiuni, preparate etnice, din pui, porc şi peşte, în timp ce la clasa "Prezentare artistică" bucătarii îşi vor demonstra simţul artistic în prezentarea unui platou rece, desertului, patiseriei, fructelor şi legumelor. Gastronomii îşi vor dovedi şi arta de pregăti o ciorbă de nota zece şi "felul doi".
Ceremonia de premiere a concurenţilor se va desfăşura duminică seară.