GURMANDUL IN BUCATE In fiecare zi, aceeasi problema. Mai bine zis, in fiecare dimineata. Ce mancam? Mezeluri, branza, oua ochiuri? Imaginatia imi juca feste. Am pus totul pe seama faptului ca in zorii zilei gandesc mai greu. Dar nu aceasta era problema. Ci, pur si simplu, nu deschisesem prea des o carte de bucate.
APERITIVE. Ei bine, cand am facut acest gest de curaj, ce-mi vad ochii? Capitolul intai: "Aperitive calde". Dau sa trec mai departe⦠Cine sta dimineata sa gateasca chestii complicate? Pana cand m-am hotarat sa declar razboi mezelurilor de la supermaket consumate in exces. Am pus piciorul in pragul⦠bucatariei si am pasit pe hol, spre frigider. Cu cartea de bucate intr-o mana, privind la rafturile frigiderului, am ales: rulouri de kaizer cu ciuperci.
LA TREABA. La ora 8 dimineata poate parea o activitate periculoasa incercarea de noi retete. Dar, cu gandul la stomacul meu care va avea parte de ceva deosebit, am purces la treaba. Nu m-am apucat sa fac multe rulori. Doar vreo sase, cate sa mancam in acel moment. Am taiat sase felii de kaizer, nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. Le-am pus intr-o tigaie la prajit, cam un minut, exact cum scria in "cartea cu minuni". Cand le-am scos, le-am asezat pe un tifon sa se scurga, ca prea multe grasimi dimineata nu fac bine nimanui. Apoi, am pus intr-o alta tigaie niste unt, sa se topeasca. In el am asezat cu grija sase ciupercute, pe care le-am lasat sa capete o culoare bruna. Le-am scos si pe ele si le-am tinut la scurs. Intre timp, deja tocasem un ardei capia mare si o rosie cat un pumn de barbat, pe care le-am adaugat in uleiul incins. Am presarat in viteza niste sare, un praf de piper si busuioc proaspat tocat marunt. Le-am lasat sa se perpeleasca cam doua minute, dupa care am umplut ciupercutele cu amestecul acesta. Cum feliile de kaizer erau gata, am pus in mijlocul fiecareia cate o ciuperca,