Focarul de toxiinfecţie alimentară va fi anunţat pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Analizele de laborator nu au fost însă relevante, iar diagnosticul a fost pus doar clinic.
Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a finalizat ancheta epidemiologică în legătură cu persoanele care s-au prezentat la spital în primele zile după Anul Nou, după ce au servit masa la un restaurant din Râmnicu Vâlcea, fiind diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară. „Din păcate, analizele nu au fost relevante şi nu am depistat, clar, ceva. Pe site-ul Ministerului Sănătăţii vom anunţa focarul de toxiinfecţie alimentară cu Salmonella, cel mai probabil provenită de la aperitivele care s-au servit la unitatea respectivă. Diagnosticul a fost pus clinic, ţinând cont că mai multe persoane care au servit masa în acelaşi timp, la aceeaşi unitate, au prezentat simptomatologie comună: un debut brusc al bolii, cu febră, diaree, vărsături", a spus dr. Lorena Mărgăritescu, director adjunct la DSP Vâlcea. Iniţial, au fost anunţate oficial 16 persoane care au prezentat stare de rău după ce au servit masa la Restaurantul OK-Events, numărul celor care au cerut îngrijiri crescând la 24, trei fiind internaţi.Unul dintre patroni, Doru Paraschiv, declara că „Nu avem nicio vină pentru cele întâmplate". Atât personalul de la bucătărie cât şi cei care a servit în noaptea respectivă au fost examinaţi medical, dar analizele nu au indicat existenţa vreunui purtător de microbi. „În afară de amenda care a primit-o unitatea respectivă, de 1.600 lei, pe care o pot contesta, nu mai putem da o altă sancţiune, diagnosticul fiind de suspiciune de intoxicaţie cu Salmonella. Nu putem spune nici din care produs de la aperitiv s-a datorat. Persoanele care au cerut banii înapoi, trebuie să se adreseze în altă parte, nu la noi", a mai spus dr. Mărgăritescu. La Protecţia Consumatorului s-au înregistrat patru sesizări, însă cei care a