Este sezonul cireşelor şi este bine să ştii că acest fruct este extrem de benefic pentru sănătate. Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina C, potasiu şi bor, un mineral ce joacă un rol esenţial în sănătatea oaselor, cireşele scad considerabil nivelul inflamaţiilor din organism. Studiile au arătat că acestea sunt un foarte bun antiinflamator, chiar mai eficient decât aspirina. Este sezonul cireşelor şi este bine să ştii că acest fruct este extrem de benefic pentru sănătate. Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina C, potasiu şi bor, un mineral ce joacă un rol esenţial în sănătatea oaselor, cireşele scad considerabil nivelul inflamaţiilor din organism. Studiile au arătat că acestea sunt un foarte bun antiinflamator, chiar mai eficient decât aspirina.
Un studiu realizat la Universitatea California, citat de Huffington Post, a arătat că dacă se consumă zilnic timp de 30 de zile, rezultatele sunt vizibile, nivelul inflamațiilor din organism scăzând considerabil (cu aproximativ un sfert). Inflamațiile din organism sunt în strânsă legătură cu riscul de boli de inimă și atac cerebral.
O cercetare realizată de Universitatea de stat Michigan a arătat că antocianinele ce dau culoarea caracteristică cireșelor ameliorează durerea chiar mai eficient decât aspirina. Antocianinele sunt antioxidanți puternici ce previn stresul oxidativ, fără că rolul lor să se oprească aici. Practic, funcționează pe aceleași principii precum medicamentele antiinflamatoare, după cum se menționează într-un raport publicat în Journal of Natural Products.
Un alt beneficiu oferit de cireșe este că sucul din aceste fructe reduce durerea și tensiunea din mușchi după un efort fizic îndelungat și susținut, după cum a demonstrat un studiu realizat la o universitate din Oregon.
După un maraton, s-a arătat că sucul de cireșe este extrem de eficient în refacere. La