Cinci motive importante pentru care ceapa este un super-aliment cu puteri miraculoase. Ceapa ajuta la detoxifiere si actioneaza ca antioxidant puternic, stimuland sistemul imunitar si reducand inflamatiile. "Continutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cat si vitaminele A si E, fac din ceapa o leguma importanta pentru o alimentatie sanatoasa", spune nutritionistul Luiza Parvu. "Recomand ceapa in cantitati moderate si celor care tin cure de slabire, tocmai pentru continutul de minerale. Are si proprietati antimicrobiene. Ideal este sa fie consumata cruda, insa celor care nu o pot manca cruda le recomand si ca ingredient in mancare. Ceapa nu trebuie prajita, ci mai degraba inabusita", mai sustine nutritionistul. Un studiu realizat in Franta in 1998 si publicat in European Journal of Epidemiolog a scos la iveala ca riscul de cancer de san este considerabil redus in cazul femeilor care au un consum ridicat de ceapa si usturoi, scrie DoctorulZilei.
De ce ne ingrasam dupa ce ne lasam de fumat. Nu doar excesele alimentare sunt de vina. Nu mai neaga nimeni: renuntarea la fumat se soldeaza cu cateva kilograme in plus. In functie de cauza ingrasarii, insa, unii scapa de ele cu usurinta, altora le este mai greu. "Recent a fost facut un studiu care arata ca persoanele care se lasa de fumat se pot ingrasa intre doua si patru kilograme. Explicatia este, in primul rand, revenirea la normal a metabolismului dupa o perioada in care a fost dat peste cap de chimicalele din tigari. In cazul celor care depasesc pragul de patru kilograme, motivul este ca au inlocuit fumatul cu junk-food-ul", explica medicul pneumolog Magdalena Ciobanu. Totusi, o cercetare recenta ofera o noua teorie pentru acumularea de kilograme dupa ce renuntam, la tigari: modificarea florei intestinale, anunta Adevarul.
Bei un singur pahar de vin si o iei razna. Un singur pahar de