După ce a câştigat primul sezon al show-ului de cooking MASTERCHEF, Petru Buiuca şi-a văzut visul împlinit: a putut să-şi ajute familia, şi-a deschis o afacere culinară online - photobites.ro, a mers la numeroase evenimente şi demonstraţii culinare.
În plus, câştigătorul de la MASTERCHEF a plecat în Franţa, pentru a "fura" toate secretele gastronomiei locale. De acolo, Petru mărturiseşte că această experienţă este exact aşa cum şi-a imaginat: "frumos şi chiar divin". "Curat şi civilizat. Mâncarea te face să te simţi ca un rege, fie că mănânci la restaurante de lux, fie că iei o clătită de pe stradă. Visul francez ar trebui să existe în fiecare gurmand, căci cel puţin odata în viaţa acesta ar trebui să vină în Franţa, aşa cum credincioşii merg la Mecca sau Vatican", povesteşte Petru Buiuca despre Franţa
În Rabastens, câştigătorul de la MASTERCHEF a luat la pas bistrourile şi restaurantele în care şi-a găsit inspiraţia culinară, la Toulouse s-a întâlnit cu verişoara sa, iar în Limoge a gătit pentru studenţii internaţionali de la Facultatea din Limoges, la o seară cu specific românesc.
Petru nu s-a dat în lături să încerce în reţetele pe care le-a pregătit diverse produse locale, precum brânza brie, camembert, unt din Limoges, guacamole, salam local şi fructe de mare.
Apoi a vizitat măcelariile franţuzeşti, "care se numesc boucherie şi unde îţi vând şi 20 de grame de ceva, orice, dacă vrei". În plus, Petru Buiuca s-a întâlnit lângă Limoge şi cu un maestru bucătar care a lucrat la un restaurant cu stele Michelin şi care l-a ajutat cu sfaturi şi reţete preţioase. Foarte încântat de experienţa culinară pe care o trăieşte acolo, câştigătorul de la MASTERCHEF abia aşteaptă să se întoarcă în ţară şi să pună în practica tot ce a învăţat, însa, la fel de mult îşi doreşte să plece din nou acolo pentru o nouă perfecţionare.
După un prim s