Firma care a etichetat carnea de cal ca fiind carne de vită a cumpărat cantităţi importante din Braşov, Bucureşti şi Botoşani
La finele săptămânii trecute, într-un depozit din Ilfov au fost descoperite cantităţi mari de carne de cal etichetate ca fiind „vrăbioară de vită”. Administratorul firmei Ady Salve Blaj, cea care a etichetat eronat carnea, a cumpărat cantităţi mari de carne de cal din Braşov, Botoşani şi Bucureşti. Administratorul firmei din Blaj este cercetat penal pentru înşelăciune privind calitatea mărfurilor. „Inspectorii DSVSA au făcut un control la societatea Ady Salve Blaj, unde s-a constatat existenţa unei cantităţi de peste 600 kilograme de carne de vită de opt sortimente. În urma verificărilor au fost prelevate probe de la aceste cantităţi. S-a luat măsura sechestrului acestei cantităţi pe perioada verificărilor şi până la momentul în care vor sosi rezultatele de la institutul abilitat”, a declarat Gheorghe Feneşer, prefectul de Alba.
Carnea de cal etichetată drept „vrăbioară de vită” a fost descoperită recent în depozitul din judeţul Ilfov al firmei Ara Meat Center de către inspectorii ANSVSA, care au stabilit că aceasta provine de la un depozit frigorific din Alba şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi. O parte din carnea de cal etichetată drept carne de vită a fost trimisă de la depozitul din judeţul Ilfov la şapte restaurante şi unităţi de tip fast-food, produsele nemaifiind găsite la aceste unităţi întrucât au fost achiziţionate cantităţi mici, de trei-patru kilograme.
Directorul firmei care deţine depozitul din Ilfov, Georgios Ladopoulos, a spus că nu a ştiut nimic despre natura cărnii pe care a livrat-o şi care era etichetată drept „vrăbioară de vită”. Ladopoulus a explicat că a avut pe stoc 212 kilograme de vrăbioară, provenite de la firma Ady Salve din Blaj, dintre care o part