Pentru că Sărbătorile de iarnă abia au trecut şi, cu siguranţă, la mare căutare au fost preparatele pe bază de carne de porc, noi încercăm să vă aducem pe masă mâncare thailandeză. Interlocutoarea noastră este Lidia Iancu, specialistă în acest tip de bucătărie asiatică.
Acum, după Sărbători, mâncarea thailandeză este indicată? O, da. În primul rând, eu recomand în general mâncarea asiatică, nu numai cea thailandeză, pentru dezintoxifiere, deoarece toată mâncarea conţine ingrediente care ajută la purificarea organismului. De exemplu, ghimbirul şi lemongrassul ne ajută în perioada rece, deoarece ele favorizează încălzirea extremităţilor, fie că se folosesc în ceai sau în mâncare. Un adevărat deliciu pentru această perioadă este supa Tom Yum Kung, supă de creveţi, care este mai pe gustul românilor, pentru că e acră. Trei sferturi dintre ingrediente sunt din categoria celor care ajută la purificare: galangal, ghimbir, chili, lomongrass, frunze de lime (kaffir) thailandez.
NATURAL
Dar gospodinele de unde îşi pot procura aceste ingrediente pentru a pregăti mâncare thailandeză acasă? Cam toate aceste ingrediente pot fi cumpărate din hypermarketuri. Galangalul, dacă nu se găseşte, poate fi înlocuit cu succes de ghimbir. Sunt foarte puţini consumatori care fac diferenţa, dar, de regulă, galangalul poate fi procurat şi sub formă de conservă, iar cu lemongrass-ul nu sunt probleme. De pe piaţa românească nu pot fi procurate frunzele de lime, dar şi fără acest ingredient supa este foarte sănătoasă şi purifică organismul. Gustul ei rămâne acelaşi.
Printre clienţii dvs. aveţi şi români? Din fericire, putem să spunem că foarte mulţi români apreciază bucătăria thailandeză. Poate şi datorită faptului că unii dintre ei călătoresc mult în Asia, trăiesc în spiritul acela, iar când se întorc în ţară se bucură să găsească aceeaşi mâncare ş