Carnea de cal descoperită în conserve de gulaş cu carne de vită, a fost retrasă de la vânzare de către reţeaua de supermarketuri cu preţ redus Aldi. Preparatele provin de la un furnizor din Polonia, relatează publicaţia Der Spiegel în ediţia de duminică, citând oficiali europeni
Scandalul cărnii de cal ia amploare în Germania şi Slovenia, relatează duminică AFP, pe măsură ce se descoperă tot mai multe nereguli la nivel european
Potrivit sursei amintite, conservele au fost produse de către societatea germană Dreistern Konserven, care a cumpărat carne, printr-un intermediar, de la firma poloneză Mipol.
Dreistern Konserven recunoaşte, pe site-ul său, că în produsele sale au fost depistate urme de ADN de cal, însă insistă că este doar o firmă de procesare a cărnii.
Circa 50.000 de cutii de conserve de gulaş au fost livrate Aldi, potrivit Der Spiegel, care citează Sistemul rapid de alertă pentru alimente şi furaje (RASFF).
De asemenea, un furnizor neidentificat, din nordul Poloniei, a livrat peste 20 de tone de carne, în valoare de 60.000 de euro, societăţii germane Vossko, printr-un intermediar danez, afirmă Der Spiegel.
Vossko era furnizorul societăţii Hilcona, cu baza în Liechtenstein, care alimenta, la rândul său, Gusto, o societate germană care producea 'tortelloni cu carne de vită' ce conţineau carne de cal, retraşi de pe rafturi de Lidl în Germania şi Austria.
Între timp, în Slovenia, autorităţile sanitare au anunţat duminică un al doilea caz de carne de cal nedeclarată, de această dată într-o porţie de tortellini produsă în Liechtenstein.
Testele ADN au confirmat prezenţa cărnii de cal în această porţie de 'tortellini cu carne de vită', la vânzare într-un supermarket Spar, a precizat un purtător de cuvânt al Autorităţii pentru siguranţă alimentară şi de control veterinar şi fit