Vineri, 21 iunie, ora 12, la sediul Filialei Cluj a USR, Lukàcs József va tine o conferinta cu titlul Gastronomie si istorie in Transilvania secolelor 15-16, informeaza icr.ro. Sursa imagine: citynews.ro
Recurgand la izvoare de epoca, scrisori, jurnale, se va concentra pe gastronomia si alimentatia clujenilor din secolele respective, cu accent pe varza, leguma care, in vremea aceea, era considerata „blazonul tarii”.
Nu intamplator, asadar, unul dintre volumele editate de Filiala Cluj a USR se numea Varza à la Cluj. Bucate felurite de scriitori povestite.
Partea a doua a intalnirii va reuni sub titlul Gastronomie si literatura interventii la subiect ale scriitorilor: Péter Demény (Pofte in Verhovina. Despre Ádám Bodor), Andrei Moldovan, Ovidiu Pecican, Petru Poanta, Mircea Popa. Moderator: Irina Petras.
Evenimentul este organizat de Filiala Cluj a USR in colaborare cu ICR Transilvania, in cadrul Festivalului de Carte Transilvania.