Criza ii face pe ieseni sa uite de orice masura de siguranta, pentru a economisi doar cativa lei. Bucurandu-se ca dau cu cativa lei mai putin pentru un kilogram de carne, oamenii prefera sa cumpere carne din vecini, si nu din magazinele autorizate. Conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi atrage, insa, atentia ca, in aceste conditii, exista pericolul aparitiei toxiinfectiilor alimentare, mai ales ca produsele nu sunt verificate in prealabil, iar gospodariile nu indeplinesc conditiile impuse de legislatia in vigoare din domeniul sanitar veterinar. Reprezentantii institutiei recomanda iesenilor care doresc sa isi achizitioneze carne, fie ca este de pui, vita sau porc, sa faca acest lucru doar din unitati sigure din punct de vedere sanitar-veterinar, care au autorizatie de functionare de la institutiile abilitate si care respecta legislatia in vigoare. Cazul care a atras atentia Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare asupra aparitiei acestui fenomen s-a intamplat la Bistrita Nasaud, unde opt persoane au fost internate cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat din carnea cumparata mai ieftin de la niste vecini. Din porcul infestat, proprietara animalului a impartit carne si sorici mai multor vecini, care au ajuns la spital, dupa ce au consumat carnea. Cei de la DSVSA Bistrita Nasaud identificasera 22 de persoane care au mancat carnea de porc. Proprietara porcului a fost amendata cu 20 mii lei, iar restul carnii a fost confiscat de inspectorii sanitari.
Criza ii face pe ieseni sa uite de orice masura de siguranta, pentru a economisi doar cativa lei. Bucurandu-se ca dau cu cativa lei mai putin pentru un kilogram de carne, oamenii prefera sa cumpere carne din vecini, si nu din magazinele autorizate. Conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi atrage, insa, atentia ca, in a