În urma unei vaste operaţiuni a poliţiei din Germania, o importantă reţea de traficanţi de carne vie, cu rădăcini în România, a fost anihilată, după cum informează ediţia online a Deutsche Welle.
La anchetă au luat parte aroximativ 800 de poliţişti, aceştia reuşind să aresteze 20 de infractori care au operat, timp de mai mulţi ani, de-a lungul a cinci landuri federale germane. Infractorii au asigurat, în tot acest timp, „carne proaspătă pentru aceste teritorii”, după cum informează sursa citată.
Mai citiţi şi:
Au speriat Europa şi nimeni nu le face nimic. Trezeşte-te, române, lasă manelele!
Deutsche Welle: „Şpaga şi mita sunt un model de succes în România”
Deutsche Welle: "Natura democraţiei româneşti ridică serioase semne de întrebare"
Conform Deutsche Welle, la recrutare, traficanţii îşi anunţau posibilele victime că le pot face rost de locuri de muncă în „gastronomie”, o sintagmă deseori folosită în Germania de către cei care au o reţinere în a recunoaşte că sunt ospătari, barmani, bucătari sau cofetari.
„La celălalt capăt al poveştii, însă, lucrurile au arătat cu totul altfel. Evident, totul s-a transformat în coşmar. Un scenariu clasic, repetându-se mereu, pentru că lecţiile nu se lasă învăţate. Sub ameninţarea represaliilor pe care le vor suferi cei rămaşi acasă, în România, tinerele fete (70 la număr, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani) erau forţate să se prostitueze în bordeluri din Heidelberg, Schönefeld, Recklinghausen, Kaiserslautern şi Barsinghausen. Patronii stabilimentelor ofereau servicii de tip «flat-rate». Clientul primea, în schimbul unei sume, cât sex dorea - sau cât putea duce”, anunţă Deutsche Welle.
Galaţiul este lider la exportul de prostituate
Purtătorul de cuvânt al poliţei din Stuttgart, Frank Buht, a declarat că această reţea este compusă predominant din cetăţeni de oricige română.