În cursul lunii ianuarie 2011, personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a judeţului Sibiu, a intreprins acţiuni de verificare şi control privind respectarea legislaţiei de catre operatorii din domeniul creşterii animalelor, şi a operatorilor din sectorul alimentar, în toate etapele producerii, prelucrării, distribuţiei, produselor alimentare de origine animală şi nonanimală.
CITEŞTE ŞI:
Virusul turbării depistat lângă Sibiu. Medicii iau măsuri speciale
Veterinarii sibieni se tem de reapariţia unei boli eradicate în România din 1974
Direcţia Sanitar-Veterinară a dat amenzi de 2.300 de lei de Sărbători în Sibiu
În cadrul acţiunilor de supraveghere a bolilor transmisibile la animale, în această perioadă au fost efectuate examene clinice la 1.105 capete porcine din 193 exploataţii din gospodăriile populaţiei şi 75 examene de laborator la mistreţii vânaţi, pentru Pesta Porcină Clasică şi 127 examene pentru precizarea diagnosticului din probele recoltate de la animale şi păsări moarte.
S-a verificat respectarea legislaţiei privind circulaţia animalelor, a normelor de biosecuritate, a condiţiilor de cazare, asigurarea hranei şi a apei potabile în condiţiile de iarnă, în 2 târguri, 17 ferme comerciale cu bovine, 4 ferme cu porcine, 12 ferme cu păsări şi 95 exploataţii nonprofesionale cu animale.
În domeniul igienei şi siguranţei alimentelor, se efectuiaza inventarierea unităţiilor care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală şi nonanimală, înregistrate sanitar veterinar pentru actualizarea bazei de date cu evidenţa acestora
De asemenea se verifică condiţiile de igienă şi de funcţionare a obiectivelor cu activitate în domeniul alimentar, procesarea şi comercializarea de produse alimentare, fiind