Au aparut cartofii noi! Se gasesc in piata, la tarabe, in supermarket-uri si chiar si la magazinul din colt si nici nu sunt foarte scumpi. Cumpara cartofi noi in cantitati mici si pregateste-i imediat deoarece sunt foarte sensibili, se deshidrateaza si se altereaza usor.
Cartofii noi au coaja foarte subtire, de aceea nutritionistii ne sfatuiesc sa-i consumam cu tot cu coaja deoarece aici se afla cele mai mari cantitati de minerale, vitamine si nutrienti atat de necesari organismului in aceasta perioada. Spala-i bine cu un burete aspru si gateste-i cu tot cu coaja.
Vei observa ca procesul de gatire al cartofilor noi este mult redus fata de cel al cartofilor vechi. Prepararea cartofilor, fie fierti sau prajiti, nu dureaza mai mult de 10, 15 minute.
Multe persoane se feresc de cartofii prajiti fiind-le teama ca se ingrasa. Cartofii noi pot fi mancati si prajiti fara probleme deoarece, spre deosebire de cartofii maturi, cei pe care deja ii numim vechi, au mai multa apa si mai multe fibre, mai multe proteine si mai putini carbohidrati. O suta de grame de cartofi noi au 75 de calorii, 1,7 grame de proteine, 17,1 de grame de carbohidrati, 0,3 grame de grasimi si 1,8 grame de fibre.
Nu cumpara cartofi noi gata spalati. Pamantul ramas pe coaja ii protejeaza si-i fereste de razele soarelui care le poate altera compozitia, dar si o parte din vitaminele si nutrientii pe care ii contin.
Sa avem sanatate!
Au aparut cartofii noi! Se gasesc in piata, la tarabe, in supermarket-uri si chiar si la magazinul din colt si nici nu sunt foarte scumpi. Cumpara cartofi noi in cantitati mici si pregateste-i imediat deoarece sunt foarte sensibili, se deshidrateaza si se altereaza usor.
Cartofii noi au coaja foarte subtire, de aceea nutritionistii ne sfatuiesc sa-i consumam cu tot cu coaja deoarece aici se