Un barbat in varsta de 53 de ani a ajuns de urgenta la spital dupa ce a mancat cu pofta o portie de ciuperci, gatite de partenera de viata. La scurt timp dupa masa copioasa, barbatul a inceput sa acuze simptome de greata, varsaturi, dureri de cap si dureri digestive. Pacientul din Husi a ajuns pe mana medicilor vasluieni in stare critica, motiv pentru care acestia au decis sa apeleze la serviciile elicopterului SMURD. Pacientul a fost preluat si transferat in cel mai scurt timp la Spitalul Sf. Spiridon Iasi. Starea sa grava a impus directionarea acestuia la terapie intensiva, in sectia de Toxicologie. "Elicopterul SMURD a transportat la Iasi un pacient de 53 de ani din Husi, judetul Vaslui. Acesta prezenta o stare comatoasa in urma unei intoxicatii cu ciuperci. Pacientul a fost transferat la terapie intensiva, unde este intubat si ventilat mecanic. Suntem inca rezervati cu privire la evolutia pacientului", a precizat conf. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD in cadrul Spitalului Sf. Spiridon. In ultimul timp, chiar culegatorii de ciuperci, care pretind ca sunt buni cunoscatori ai speciilor, recunosc ca, la o atenta examinare a ciupercilor culese, nu mai au siguranta ca acestea sunt comestibile. Substantele toxice continute nu sunt anihilate prin spalare sau curatarea invelisului exterior, dar nici prin preparare termica, congelare sau conservare si, din pacate, nu exista antidot impotriva lor, tratamentul rezumandu-se la tratarea simptomelor.
Un barbat in varsta de 53 de ani a ajuns de urgenta la spital dupa ce a mancat cu pofta o portie de ciuperci, gatite de partenera de viata. La scurt timp dupa masa copioasa, barbatul a inceput sa acuze simptome de greata, varsaturi, dureri de cap si dureri digestive. Pacientul din Husi a ajuns pe mana medicilor vasluieni in stare critica, motiv pentru care acestia au decis sa apeleze la serviciile elicopterului SMURD.