Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu care poate fi facut in orice bucatarie, chiar si de barbatii fara cunostinte culinare avansate, dar dornici sa faca o surpriza femeilor din viata lor. Si totul e gata intr-o ora!
Salata de ananas, mar si ceapa verdeCopan de pui cu crema de fenelFructe proaspete cu sos de pere(Cantitatile din reteta sunt pentru o persoana)
Demonstratia practica a prepararii meniului
Salata de ananas, mar si ceapa verde
(15 minute)
3 linguri ananas proaspat2 felii mar taiat baghete1 fir ceapa verde125 gr iaurtsare, cardamon Se taie in bucatele ananasul proaspat (sau din conserva), se taie marul baghete, se toaca ceapa verde cu tot cu cozi.
Separat se amesteca in iaurt un varf de cutit de cardamon cu putina sare.
Intr-un castron se amesteca ananasul, ceapa verde, marul cu dressingul de iaurt.
Se serveste rece.
Copan de pui cu crema de fenel
(40 de minute)
1 copan de pui1 lingurita de praz1/4 dintr-un catel de usturoi1 lingura vin alb sec50 gr fenel70 gr iaurt1 lingura coaja de lamaie rasa2 linguri ulei de masline30 gr frunze spanac1 lingura de patrunjelsare si piper Copanul de pui se pune pe gratarul bine incins circa 5 minute, intorcandu-l pe o parte si pe alta. Apoi se sareaza si se unge cu putin ulei de masline. Se pune la cuptor.
Crema de fenel
Intr-o tigaie se pune vinul alb, prazul si usturoiul, se lasa la inabusit 5 minute. Apoi se adauga fenelul cu coaja rasa de lamaie. Se lasa tigaia pe foc 5 minute.
Recomand ca garnitura: salata de spanac proaspat, cu ulei de masline si zeama de lamaie. Iaurtul se amesteca cu sare, piper si patrunjel tocat marunt.
Dupa ce s-a mai racit compozitia din tigaie, s