Apa este cel mai important nutrient şi este indispensabilă din alimentaţie. Pentru a fi sănătoşi trebuie să consumăm apă din surse sigure.
Sursa cea mai sigură de apă este apa minerală plată sau carbogazoasă, îmbuteliată sub strictă atenţie.
Dar cum putem ştii că apa pe care o consumăm provine dintr-un izvor nepoluat ?
Patronatul Apelor Minerale APEMIN vine în întâmpinarea nevoilor noastre prin lansarea unei publicaţii de specialitate ”Ghidul Apelor Minerale”, carte ce ne poate ajuta în identifcarea nevoilor noastre legate de consumul de apă.
Ghidul, lansat joi, umple un gol din literatura de specialitate şi se constituie într-o acţiune de repoziţionare a României în rândul ţărilor europene cu tradiţie în îmbutelierea şi consumul apelor minerale naturale.
Adrian Feru, director Cercetare-Dezvoltare Societatea Naţională a Apelor Minerale (SNAM), este autorul cărţii şi a cuprins informaţii relevante despre apele minerale naturale într-o formă structurată şi uşor de înţeles.
Autorul a explicat că, în elaborarea Ghidului, a încercat să răspundă mai multor întrebări, astfel încât să putem înţelege importanţa apei în vieţile noastre.
”Am încercat prin lucrarea de faţă să răspund mai multor întrebări: care e cea mai bună apă, dar cea mai pură, care se potriveşte cu vinul alb sau roşu, dar cu mâncarea ?”, a spus Feru.
Mai mulţi specialişti din domeniu salută lansarea Ghidului, pe care îl consideră o carte necesară.
Preşedintele APEIMN, Florian Zamfirescu consideră că lansarea cărţii reprezintă un eveniment de o ”mare importanţă pentru toţi românii”, deoarece deschide ”o perioadă în care putem rezolva numeroase probleme” legate de calitatea apei potabile din România.
”Tot ceea ce este trecut în acest ghid nu sunt gogoşi luate din nu ştiu ce revistă”, a subliniat Zamfirescu, aflat la lansarea cărţii.
De asemenea, Luc