Noua fabrică de condimente alimentare aparţinând firmei “Supremia Grup” fost inaugurată vineri, în prezenţa a peste 500 de invitaţi din partea administraţiei locale, parteneri şi reprezenţanţi mass-media. Evenimentul a avut loc în cortul amenajat în incinta fabricii, situată la ieşirea din Alba Iulia spre Ciugud. Cuvântul de deschidere a aparţinut directorului general Supremia Grup, Hugo Levente Bara: “Sărbătorim astăzi, pe lângă inaugurarea fabricii de condimente şi 10 ani de parteneriat Supremia Grup. Le mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă existenţa şi dezvoltarea noastră”.
Investiţia, ce se ridică la valoarea de 9 milioane de euro este cea mai mare din municipiu din ultimii 20 de ani şi a fost construită în doar 8 luni. “Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să ne mutăm aici şi să începem noul an 2011 cu tehnologie nouă, cu o capacitate care poate să satisfacă cerinţele pieţei. Practic, pe 2011, avem clienţi atât pentru intern, cât şi pentru export. Anul acesta avem contracte la export de aproximativ 1.500 de tone, ceea ce ne bucură foarte mult. Cu tehnologia şi posibilităţile oferite de această nouă fabrică, vom putea fi mult mai competitivi pe piaţa europeană, vom putea oferi produse sigure consumului şi la un cost corect”, a declarat Hugo Levente Bara.
Fabrica va asigura, pentru început, 130 de locuri de muncă şi presupune o contribuţie anuală la bugetul local de aproximativ 60.000 de euro. La realizarea proiectului inaugurat oficial astăzi, compania a beneficiat şi de ajutor financiar nerambursabil de la Uniunea Europeană, prin accesarea fondurilor disponibile pe Măsura 123 ale FEADR, prin intermediul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit in valoare aproximativă de 1,7 milioane de euro.
Managementul companiei a investit peste 3 milioane euro în tehnologia implementată în noua fabrică de ingrediente alimentare, ce inc