REŢETĂ ● Carnea slabă, fructele, legumele, cerealele integrale menţin podoaba capilară
Carne slabă, peşte, fructe şi legume crude.Sînt alimente care vă menţin părul sănătos şi strălucitor. Aceste alimente conţin proteine, carbohidraţi, grăsimi de calitate, elemente care previn căderea părului.
REŢETĂ ● Carnea slabă, fructele, legumele, cerealele integrale menţin podoaba capilară
Carne slabă, peşte, fructe şi legume crude.Sînt alimente care vă menţin părul sănătos şi strălucitor. Aceste alimente conţin proteine, carbohidraţi, grăsimi de calitate, elemente care previn căderea părului.
Părul este alcătuit în cea mai mare parte din proteine. De aceea, sănătatea lui depinde în primul rînd de consumul zilnic de proteine animale sau vegetale. "Dieta săracă în proteine afectează pielea, care devine uscată, unghiile, care se fragilizează, iar părul să răreşte, atrage atenţia prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
PROTEINE. Aproximativ 15% din necesarul caloric zilnic trebuie să provină din proteine. Un păr frumos şi sănătos înseamnă un consum adecvat de proteine animale, provenite dintr-o carne uşoară: de peşte, pui, curcan. Carnea albă conţine mai multe proteine decît cea roşie (vită, porc). În ceea ce priveşte proteinele de origine vegetală, acestea pot fi luate din nuci, alune, mazăre, soia. La fel de importanţi pentru sănătatea părului sînt carbohidraţii cu asimilare lentă din fructele şi legumele crude, orezul brun sau cerealele integrale. Carbohidraţii furnizează energie, protejează ţesuturile şi stimulează creşterea părului. Pe lîngă carbohidraţi, fructele şi legumele crude conţin vitaminele din grupul B, C şi minerale (magneziu, fosfor, iod) care stopează căderea părului.
GRĂSIMI. Părul fragil şi lipsit de strălucire este un semn al alimentaţiei sărace în