Daniel Mitre, un arădean specialist în remodelare corporală vorbeşte despre celulita în anotimpul rece. El ne spune ce trebuie să mâncăm şi ce măsuri trebuie luate pentru evitarea ei.
Daniel Mitre afirmă că alimentaţia hipercalorică şi un aport scăzut de minerale şi vitamine, cât şi variaţiile de temperatură sunt cauzele principale ale celulitei.
„În general rezultatele tratamentelor anticelulitice apar greu şi dispar repede, asta pentru că nu este adoptat un stil de viaţă sănătos. Mâncarea de tip fast-food, dulciurile în exces, conservanţii alimentari sunt factori favorizanţi. O disciplină în alimentaţie, sportul şi mai ales răbdarea, sunt elemente decisive atunci când vorbim despre reducerea celulitei. Diferenţele de temperatură, ne predispun la fragilitate cutanată şi spasme vasculare, factori care contribuie la agravarea celulitei”, spune tânărul.
Acesta susţine că în ultimii ani au apărut diverse studii care demonstrează faptul că celulita poate fi legata în mod indirect de către factori psihologici. Stresul, anxietatea, dereglarile emoţionale, toate acestea conduc la apariţia sau dezvoltarea celulitei.
„Celulita apare la peste 90% dintre femeile care au trecut de pubertate şi rareori este întâlnită la bărbaţi. Contrar convingerilor populare, celulita nu apare stric la persoanele supraponderale ci şi la cele care au o greutate corporală normală sau sunt slabe. Zonele cele mai afectate de celulita sunt: şoldurile, fesele, coapsele, abdomenul şi bratele. O piele frumoasă, netedă este legată direct de buna activitate a vaselor sanguine, de o hidratare corespunzatoare a organismului şi de un echilibru al nutrienţilor. Factorii care contrubuie la slăbirea fibrelor de colagen, determinând formarea celulitei sunt dereglările hormonale, sarcina şi vârsta. Aceşti factori pot afecta circulaţia sanguină şi drenarea de la nivelul ţesuturilor grase, c