Sărate sau dulci, rotunde sau pătrate, făcute pe loc sau din mers. Sunt câteva modalităţi în care au fost pregătite clătitele la festivalul de la Prejmer, desfăşurat în acest week-end. Ca în fiecare an, zeci de tineri s-au costumat au pus aragazul în căruţă şi au pornit prin sat cu „bucătăria de ocazie”. Mii de clătite au fost împărţite sătenilor în schimbul ingredientelor pentru gogoşi şi a unor sume modice, pentru Balul Mascat. Totul s-a desfăşurat într-o atmosferă zgomotoasă, conform tradiţiei, care spune că, în acest fel sunt alungate spiritele rele.
În timp ce flăcăii au colindat satul pentru a oferi clătite, prejmerencele s-au întrecut în prepararea celor mai gustoase clătite, cu umpluturi la care nici nu v-aţi fi aşteptat: morcovi, zacuscă, mere, spanac sau umplutură pentru sarmale.
Festivalul Clătitelor s-a încheiat, în prima zi, cu tradiţionalul Bal Mascat. De asemenea, organizatorii le-au oferit celor prezenţi şi un recital al trupei Hara. Sărate sau dulci, rotunde sau pătrate, făcute pe loc sau din mers. Sunt câteva modalităţi în care au fost pregătite clătitele la festivalul de la Prejmer, desfăşurat în acest week-end. Ca în fiecare an, zeci de tineri s-au costumat au pus aragazul în căruţă şi au pornit prin sat cu „bucătăria de ocazie”. Mii de clătite au fost împărţite sătenilor în schimbul ingredientelor pentru gogoşi şi a unor sume modice, pentru Balul Mascat. Totul s-a desfăşurat într-o atmosferă zgomotoasă, conform tradiţiei, care spune că, în acest fel sunt alungate spiritele rele.
În timp ce flăcăii au colindat satul pentru a oferi clătite, prejmerencele s-au întrecut în prepararea celor mai gustoase clătite, cu umpluturi la care nici nu v-aţi fi aşteptat: morcovi, zacuscă, mere, spanac sau umplutură pentru sarmale.
Festivalul Clătitelor s-a încheiat, în prima zi, cu tradiţionalul Bal Mascat. De asemenea, organizatorii l