Perele combat colesterolul „rau“. Perele sunt o excelenta sursa de fibre solubile, ceea ce favorizeaza procesul de digestie si contribuie la reducerea colesterolului „rau”. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda perele ca adjuvant in tratamentul aritmiilor, arteritelor, afectiunilor ficatului si vezicii biliare si in deficientele de vedere, scrie Adevarul.
Sapte reguli pentru o masa ideala. Nutritionistul american Michael Pollan a intocmit o serie de reguli de aur pentru cei care doresc sa manance sanatos si sa evite conservantii, colorantii etc. In secolul XXI, cand vine vorba despre mancare, tot mai multi oameni par ca au o obsesie nesanatoasa pentru mancarea sanatoasa. Potrivit expertului in nutritie Michael Pollan tot ceea ce ati invatat despre hrana s-ar putea rezuma in cateva cuvinte. "Mancati mancare, nu prea multa, in special vegetale". Cercetatorul subliniaza ca prin "mancati mancare" se refera la hrana adevarata - legume, fructe, cereale, peste, carne si evitarea "substantelor care seamana cu mancarea", scrie Cancan.
Tratamente antiacnee. Incepeti prin a va schimba alimentatia, continuati prin a reduce stresul si, nu in ultimul rand, alegeti o crema potrivita tenului. Modul in care traiti influenteaza aparitia si vindecarea acneei. Din nefericire, medicii nu gasesc intotdeauna timp sa le explice pacientilor importanta acestei abordari. De aceea, e esential ca pacientul sa se informeze, sa fie atent la reactia pielii la tratament si sa pastreze legatura cu medicul dermatolog. Evitati dulciurile si grasimile. Persoanele care consuma multe fructe si legume sunt mai putin afectate de acnee. In schimb, dulciurile si grasimile duc la “rabufnirea” acneei. S-au facut studii asupra populatiilor cu un stil de viata traditionalist care au trecut la o dieta tip “fast-food” si s-a observat ca numarul