Românii sunt dispuşi să cheltuiască până la 7.000 de euro pentru a-şi mobila bucătăriile, iar preferinţele lor încep să se alinieze la tendinţele vestice atunci când vine vorba despre amenajarea acestui spaţiu al locuinţelor, potrivit unui comunicat Kuma România.
"În funcţie de materialele şi finisajele alese, mobilarea premium a unei bucătării de mici dimensiuni se poate încadra într-un buget mediu de 2.000 de euro, în timp ce în cazul unei bucătării mari, cu mobilier, blat şi lavoar mai speciale, bugetul poate ajunge până la 7.000 de euro", susţine Camelia Olesen, director executiv Kuma România, companie româno-daneză specializată în astfel de produse.
Olesen este, totodată, de părere că românii aleg din ce în ce mai atent materialele din care sunt realizate blaturile, lavoarele şi piesele mobilierului de bucătărie pentru ca acestea să fie cât mai rezistente în timp.
De asemenea, românii au început să prefere doar placarea peretelui mobilat din bucătărie, cu mateirale similare blatului de lucru.
În cazul bucătoriilor de apartament, unde spaţiul este limitat, se optează, de cele mai multe ori, pentru forme liniare care includ chiuveta, plita, cuptorul şi frigiderul. Atunci când vine vorba despre locuinţele nou construite, se poate observa alocarea unui spaţiu mai mare bucătăriei care reprezintă o prelungire a celorlalte încăperi, lucru care arată o aliniere a românilor la tendinţele vestice.
"În ultimii ani, am remarcat o preferinţă în creştere a românilor pentru bucătăriile deschise, care reprezintă nu doar o modă, ci chiar un mod de viaţă - poţi pregăti o cină pentru familie sau prieteni, bucurându-te în acelaşi timp de plăcerea de a socializa", explică Olesen.
Românii sunt dispuşi să cheltuiască până la 7.000 de euro pentru a-şi mobila bucătăriile, iar preferinţele lor încep să se alinieze la tendinţele vestice atunci cân