Românii au la dispoziție produse alimentare sau de îngrijire de calitate, recunoscute internaţional. Cremele Gerovital H3 rămân unele dintre cele mai cunoscute produse antiaging din lume. Alte produse specific românești sunt apa sărăcită în deuteriu și făina care nu îngrașă. Unul dintre cele mai recente produse sută la sută româneşti omologate este magiunul de Topoloveni, produs după o reţetă veche de peste 100 de ani.
„Acest magiun are o capacitate antioxidantă extraordinar de mare, chiar mai mare decât cea a afinelor. Pentru că la prepararea lui nu s-a folosit zahăr, poate fi consumat şi de diabetici”, subliniază profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti. În plus, acest magiun este o sursă foarte bună de potasiu, care energizează şi este indispensabil pentru buna funcţionare a inimii.
Făină care creşte lent glicemia
Pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care au un nivel crescut al glicemiei este indicat şi un alt produs autohton recent înregistrat, făina hipoglicemică. Este de fapt un amestec de făină integrală, de proteine din soia şi de fibre de grâu. „Am amestecat şi enzime naturale, care permit aluatului să crească fără a mai fi nevoie de amelioratori artificiali.
Datorită acestui amestec, obţinem un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că produsele din această făină nu cresc brusc glicemia”, subliniază inventatorul formulei făinii care nu îngraşă, doctorul Gabriela Man. Produsele preparate cu această făină se pot găsi deocamdată doar într-un lanţ de cofetării din ţară.
Cremele Anei Aslan, comercializate şi în Asia
Formula îmbunătăţită a produselor din gama Gerovital H3, produse în România de peste o jumătate de secol, este cunoscută în întreaga lume pentru efectele de încetinire a procesului de îmbătrânire. P