Avand in vedere avalansa de pacienti cu indigestii sau afectiuni hepato-biliare inregistrata imediat dupa fiecare Paste, medicii atentioneaza populatia sa nu faca excese alimentare, mai ales daca au postit mai mult timp. "Trebuie acordata o foarte mare atentie la modul de pastrare a cremelor si maionezelor care se pot altera foarte repede, mentionand ca nici cele din urma sa nu fie preparate din oua de rata, care transmit foarte usor Salmonella daca nu sunt fierte cel putin zece minute. Recomandam insistent sa nu se faca excese alimentare mai ales dupa un post indelungat, sa se evite grasimile si alcoolul in cantitati exagerate", ne-a spus dr. Maria Barhala, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica.
De asemenea, trebuie avuta mare grija la modul in care se prepara alimentele pentru Paste. Pastrand o igiena riguroasa a bucatariei, veselei, frigiderului etc., se evita imbolnavirile de orice fel. Este contraindicata pastrarea impreuna a alimentelor gata preparate cu materiile prime, iar mancarurile neprelucrate termic trebuie pastrate in spatii corespunzatoare.
Cristian DONOSE
Avand in vedere avalansa de pacienti cu indigestii sau afectiuni hepato-biliare inregistrata imediat dupa fiecare Paste, medicii atentioneaza populatia sa nu faca excese alimentare, mai ales daca au postit mai mult timp. "Trebuie acordata o foarte mare atentie la modul de pastrare a cremelor si maionezelor care se pot altera foarte repede, mentionand ca nici cele din urma sa nu fie preparate din oua de rata, care transmit foarte usor Salmonella daca nu sunt fierte cel putin zece minute. Recomandam insistent sa nu se faca excese alimentare mai ales dupa un post indelungat, sa se evite grasimile si alcoolul in cantitati exagerate", ne-a spus dr. Maria Barhala, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica.
De asemenea, trebuie avuta mare grija la modul i