Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a controlat în cursul lunii iulie condiţiile generale de funcţionare şi igiena mai multor unit['i de alimentaţie publică din tot judeţul. Au fost aplicate avertismente la 18 administratori şi operatori comerciali, urmând ca unităţiile în cauză să fie recontrolate la termenul stabilit prin nota de control încheiată.
Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a organizat prin specialiştii Biroului de Siguranţa Alimentelor de origine nonanimală, controale tematice privind respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, la obiectivele care prelucrează, transportă, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine nonanimală şi care cuprind, unităţi de morărit, fabricarea pâinii şi a specialităţilor de panificaţie, fabricarea produselor de patiserie şi cofetărie şi a produselor zaharoase, fabricarea sucurilor, a băuturilor diferite, depozite de seminţe de consum, depozite şi spaţii de comercializare a legumelor şi fructelor, produse conservate, unităţi de comerţ cu ridicata şi amănuntul (comerţ en-gros, magazine alimentare, supermarketuri).
Brutarii, patiserii şi supermarketuri
Tematica controalelor a vizat: condiţiile generale de funcţionare a unităţilor; igiena spaţiilor în care sunt manipulate, depozitate şi comercializate materiile prime şi produsele alimentare prelucrate; existenţa documentelor specifice; implementarea sistemul de management al siguranţei alimentare;
În cursul lunii iulie 2013, au fost controlate 24 unităţi de panificaţie, 23 laboratoare de cofetărie - patiserie, 17 unităţi de tip hiper sau supermarket, 41 magazine alimentare, 8 depozite cu legume şi fructe, 5 depozite cu vinuri, 43 de unităţi de fabricare, dulciuri, paste făinoase, băuturi diferite (alcoolice, sucuri, apă p