* Acum exact o saptamina, adica lunea trecuta, scriam (poate mai tineti minte) despre mituri si mita. Iata ca azi scriem, pentru inceput, despre Mitica, Mitu, Mitea, Mitel, Mitrut, Mitruc etc. N-au nici o legatura cu mita sau cu miturile, dar au legatura cu marea sarbatoare de azi, a Sfintului Mare Mucenic Dimitrie, izvoritorul de mir. Prin urmare: la multi ani Dumitre, sa traiesti, Mitrache, uiuiu, bade Mitrut, sa traiesti si tu, Mitrea Miron, si tu, Mitica Dragomir, si altii ca voi, sa traim cu totii fericiti, ca atit ne-a mai ramas in viata! Ca, in rest, vedeti si dumneavoastra ce se-ntimpla in jur, pe la stirile de la ora 17.00. De fapt, in ziua de azi, cind auzi la televizor reporterul sau prezentatorul spunind cu voce tremurinda "Imagini desprinse, parca, dintr-un film de groaza!", incepi sa te gindesti mai degraba la buletinele electorale care ii prezinta pe politicieni, decit la catastrofe mai mici... * La urma urmei, dupa cum ziceam si mai sus, sa profitam de viata, de fiecare zi, de fiecare clipa. A propos: dumneavoastra ati profitat de perioada asta, ca sa puneti muraturi pentru la iarna? Ca miine vin Sarbatorile, si va pomeniti ca beciul e pustiu, camara e pustie, iar poloboacele suna a gol, si n-aveti cu ce va drege, dumneavoastra si musafirii - nu tu castraveciori in saramura, cu usturoi, marar uscat, telina si cimbru, nu tu gogosari in otet cu miere, frunze de dafin si boabe aromate, nu tu gogonele tari si acre, care improasca in jur cind le musti, nu tu harbujei murati, dulci-acrisori, carora iti vine sa le maninci si coaja, si simburii (noi, cel putin, asa facem, pe bune: mincam tot pepenasul murat!), nu tu ardei grasi umpluti cu varza tocata fin, presarata cu chimen, bagati la borcan in tovarasia rondelelor de radacinoase, nu tu capatini capatinoase de varza murata, bine vinturata (adica nu miroase a vinturi), care se poate minca si porceste (bagi m