Consilierii judeţeni din Gorj s-au certat în şedinţa de ieri pe tema preţurilor medii la legume, fructe, lactate şi carne, care trebuie comunicate Direcţiei Generale a Finanţelor Publice pentru calcularea impozitelor pentru comercianţi. Consilierii judeţeni gorjeni au avut ca motiv de ceartă, în ultima şedinţă ordinară, nivelul preţurilor la produsele alimentare de bază, respectiv legume, fructe, lactate şi carne. Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a transmis consiliului judeţean o listă cu preţurile medii ale produselor amintite, valabile pentru anul 2009. Nemulţumită de nivelul foarte mic al acestora, şefa democrat-liberalelor din Gorj, Maricica Moţa, s-a certat cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, şi cu alţi consilieri judeţeni, în privinţa recalculării preţului mediu al produselor agricole pentru anul 2009. Maricica Moţa a considerat că preţurile din lista propusă pentru aprobare în şedinţa CJ sunt prea mici, chiar nerealiste, faţă de actualele preţuri de pe piaţă. „În lista cu produse agricole propusă de Direcţia pentru Agricultură, preţul mediu al unui kilogram de roşii este de un leu şi mi se pare infim, având în vedere că, pe timpul verii, kilogramul de roşii este în jur de trei lei. La fel şi la carne. Cum poţi să estimezi un preţ mediu la carnea de porc de 3,5 lei, când pe piaţă e între opt şi 15 lei?! La fel şi la carnea de vită. Noi trebuie să ne racordăm la realitate, mai ales că mulţi dintre comercianţi fac doar speculă cu produsele ţăranilor“, a declarat Maricica Moţa. Preţurile mari au picat la vot Şeful CJ, Ion Călinoiu, a scos pixul şi şi-a notat noile preţuri propuse de Maricica Moţa la produsele respective, după care le-a cerut consilierilor să voteze preţul fiecărui produs. La roşii, de exemplu, propunerea venită a fost pentru creşterea preţului de la unu la trei lei. „Poate că unii dintre consilieri