Edward lucrează de cinci ani pentru lanţul hotelier de lux Ritz şi a gătit pentru vedete ca Madonna, Celine Dion, Shaquille O’ Neil şi Tiger Woods. Profil:
Născut - 18 aprilie 1983, Deva
Familie - Necăsătorit
Experienţă - De şase ani lucrează în domeniul serviciilor
Citeşte şi:
Hunedoara: PORTRET / Daniel Budău, din Legiunea Străină, pe InternetHunedoara: PORTRET / Emil Teodorescu a străbătut Europa pe josPORTRET / Raluca Arion: „Am fost primită cu căldură de englezi” Deveanul a plecat în Statele Unite în urmă cu şase ani şi, printr-un joc al sorţii, a ajuns să lucreze ca bucătar într-un hotel de cinci stele şi cinci diamante din Maiami Beach, Florida, un loc preferat de vedetele americane. “Am plecat din ţară, după ce am lucrat mai mulţi ani la un radio local din Deva. Întâi am fost angajat pe un vas de croazieră. În urmă cu cinci ani am ajuns în Statele Unite ale Americii şi am reuşit să mă angajez într-un restaurant al lanţului hotelier Ritz. Am căpătat experienţă în arta culinară de la unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din Statele Unite, Kenny Gilbert, iar cu timpul am promovat în carieră” , povesteşte tânărul bucătar.
Celine Dion nu a făcut fiţe
Printre vedetele pentru care a gătit se numără cântăreaţa Celline Dion, Madonna, baschetbalistul Shaquille O’ Neil şi cel mai bine plătit sportiv din lume, jucătorul de golf Tiger Woods. „Obişnuiau să vine la restaurantul terenului de golf, şi el aparţinând lanţului hotelier, unde am lucrat o perioadă. Starurile plăteau cel puţin 2.000 de euro pe noapte pentru o cameră la hotelul din Miami. La masă, Celine Dion era foarte sociabilă, sportivii mai puţin. Cântăreaţa a venit cu familia, cu copii, şi era îmbrăcată, nu tocmai elegant, într-o pereche de jeanşi şi cu un tricou. La sfârşit ne-a mulţumit fiecăruia dintre angajaţi în parte, de