Perioada sărbătorilor de iarnă este o adevărată mană cerească pentru firmele de catering din Craiova. Meniurile pregătite de maeştrii bucătari sunt foarte tentante.
Firmele de catering din Craiova au primit acum comenzi pentru perioada sărbătorilor cât n-au avut de când a început criza. O masă de Crăciun pentru şase persoane cu aperitiv din porc, piftie, sarmale, salată şi cozonac costă 180 de lei. „Telefoanele sună încontinuu de dimineaţa până seara. Putem pregăti şi meniuri personalizate, iar invitaţii nu îşi vor da seama că bucatele nu au fost gătite de gazdă. Pentru patru feluri de mâncare totul ajunge undeva la 30 de lei de persoană”, a spus Marian Stoica, reprezentantul unei firme de catering din Craiova.
Bucate de sărbători, la comandă
Unele doamne susţin că după un an de stat în bucătărie nu mai au puterea să intre şi de sărbători, aşa că apelează la firmele de catering. „De Crăciun avem invitaţi, aşa că anul acesta m-am hotărât să nu mai gătesc eu. Vreau să mă distrez şi să simt din plin bucuria sărbătorilor de iarnă. Am comandat viţel la proţap, sarmale, salată, iar ca desert o prăjitură cu lămâie. Meniul de persoană ajunge undeva la 35 de lei”, a declarat Bianca Cojocaru.
Reprezentanţii firmelor de catering din Craiova au mai declarat pentru unii serviciile contra cost sunt mană cerească. „Cu 300 de lei pentru un meniu de 10 persoane, masa de sărbători îţi vine acasă. Preţurile sunt accesibile, iar oamenii primesc patru feluri de mâncare. Deja avem sute de comenzi pentru această perioadă. Avem de la sarmale, friptură de viţel, carne de porc, salată, ouă umplute, curcan umplut, chitele şi desert”, a precizat Cristina Ilie, bucătar.