Autoritatile cred ca s-au pregatit pana la ultimul detaliu pentru ma-rea incercare pe care o reprezinta Sommet-ul Francofoniei, 27-29 sep-tembrie. S-a avut in vedere orice detaliu, de la cazarea in apartamente de lux pana la gasirea de trufe proas-pete, pentru bucatele oferite delegatilor. Costurile distractiei le aflam la sfarsitul reuniunii. Autoritatile de la Bucuresti cred ca s-au pregatit pana la ultimul detaliu pentru marea incercare pe care o reprezinta Sommet-ul Francofoniei, din 27-29 septembrie. S-a avut in vedere orice detaliu, de la cazarea in apartamente de lux pana la gasirea de trufe proaspete romanesti, pentru bucatele oferite delegatilor. Costurile distractiei le vom afla la sfarsitul reuniunii.
Sommet-ul Francofoniei aduce la Bucuresti oficialitati din toate colturile lumii, astfel incat bucatarii restaurantelor din hotelurile unde acestia sunt cazati au trebuit sa se pregateasca cum se poate mai bine. S-a avut in vedere totul, de la igiena pana la modul cum au fost preparate produsele, de la decoratiile de interioare pana la felul in care vor arata platourile cu mancare. La fiecare dintre cele cinci hoteluri, cele mai luxoase, unde sunt cazate delegatiile oficiale, s-a controlat foarte atent fiecare detaliu. Toti cei cinci bucatari-sefi a trebuit sa trimita mostre cu preparatele alese, pentru a fi degustate de specialisti.
Richard Silvester, executive-chef la restaurantul Cupola, din cadrul Hotelului Marriott, spune ca a venit, atat delegatii de specialisti de la institutiile abilitate pentru a face acest control din Romania, cat si din partea fiecarei delegatii straine in parte. Astfel incat, inca de acum o saptamana restaurantul a trebuit sa aiba totul pregatit, pentru a se putea trimite la timp, celor interesati, concluziile controlului. La fel s-a intamplat si la Howard Johnson, la Novotel, la Crowne Plaza si la Hilton.