CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Noile tendinţe in alimentaţie ne sugerează că este cool să bem sucuri colorate, realizate in mare parte din aditivi alimentari. Timbark Cool are aceeaşi reţetă, iar efectele asupra consumatorilor nu sunt tocmai cool.Â
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Noile tendinţe in alimentaţie ne sugerează că este cool să bem sucuri colorate, realizate in mare parte din aditivi alimentari. Timbark Cool are aceeaşi reţetă, iar efectele asupra consumatorilor nu sunt tocmai cool.  Â
Din primele informaţii de pe etichetă aflăm că in sticla roz se află o băutură necarbonatată "imbogăţită cu vitaminele C, B6, acid folic, B 12, cu zaharuri şi indulcitori". De asemenea, ni se mai spune că produsul a fost pasteurizat, obţinut din suc concentrat, cu valoare energetică scăzută.
Timbark Cool de grepfrut roz a fost obţinut din "apă, zahăr (D) şi/ sau sirop de glucoză-fructoză (G), suc de grepfrut roz (4%), corectori de aciditate: acid citric E 330 şi citrat trisodic E 331, stabilizatori: E 466 caroximetilceluloză şi gumă arabică E 414, aromă, vitamine: C, B6, acid folic şi B12, coloranţi: antocianină E 163 şi roşu coşenilă E 120, indulcitori: ciclamat de sodiu E 952 şi zaharinat de sodiu E 954, conservanţi: benzoat de sodiu E 211 şi sorbat de potasiu E 202". Un singur pahar conţinănd 100 ml de suc ne va aduce o valoare energetică 28 kcal (121 kj), proteine 0,1 g, glucide 7,0 g, lipide 0,1 g, vitamina C 30 mg (50% DZR - doza zilnică recomandată), acid folic 30 µg (15% DZR), vitamina B 12 3 µg (15% DZR), vitamina B6 0,3 mg (15% DZR).
ANALIZÃ.... Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne explică faptul că produsul analizat este de fapt o băutură necarbonatată cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide rafinate adăugate (zaharoză şi/sau sirop de glucoză-fructoză), 4% suc de grepf