De 20 de ani are o afacere cu tăieţei pe care îi produce la un laborator din oraş şi care au făcut-o cunoscută printre bistriţeni
Ana Murza este cea care face tăieţii de casă, atât de cunoscuţi în tot oraşul. „Ideea afacerii mi-a venit imediat după Revoluţie, când fabrica la care lucram a dat faliment. Fiind mama a cinci copii, am fost nevoită să găsesc ceva pentru a putea să îmi cresc copiii. M-am rugat la Dumnezeu să mă îndrume, să fac ceva. Mi-am dorit mult să fac ceva pentru alţii, ceva curat şi natual, să poată fi mâncat şi de copii şi de oamenii bolnavi", spune femeia. Primii tăieţei i-a vândut în piaţă, iar din 1995, a început să aibă deschidere prin magazinele din oraş. „Primii tăieţei i-am făcut cu ouăle dintr-o pungă şi o maşină manuală de tăieţei, adusă din America. Mergeam în fiecare sămbătă în piaţă, să vindem, cu un cărucior, în care încărcam cutii cu pungi de tăieţei. Şi acum mai am căruciorul acela", povesteşte Ana. Aceasta mai spune că, la începuturile afacerii, lumea cumpăra doar sâmbăta tăieţei, că făceau supă duminica. În timp, oamenii au tot întrebat de „Tăieţeii de Murza" şi magazinele au venit cu sute de comenzi. „Acum am un laborator în care îi prepar şi ambalez tăieţeii. Cel mai greu a fost să îl fac conform cu normele europene. E aşa multă birocraţie la mijloc", spune preparatorul de paste făinoase.
„Oamenii mă iubesc"
Cea mai mare satisfacţie pentru Ana Murza rămâne sentimentul că face ceva bun pentru ceilalţi. „Oamenii mă opresc pe stradă şi îmi mulţumesc pentru produsul acesta. Sunt unii care mă sună din alte judeţe şi spun că au mâncat tăieţeii mei şi să le-a plăcut", spune femeia. Cât despre secretul preparării acestor tăieţei atât de căutaţi în oraş, Ana Murza spune că ţine de simplitate. „Nu folosesc decât ouă şi făină. Aluatul e tot secretul şi uscarea lor. În rest, mă mir şi eu cum ies aşa de buni, poat