În zilele fierbinţi din timpul verii, mirosurile urâte şi grele din pieţele agroalimentare ale Bucureştiului îi sufocă pe cumpărători.Bucureştenii se plâng că “fac piaţa” în condiţii insuportabile, cauzate de nerespectarea normelor de salubritate. Dimineaţa până în ora prânzului, mirosurile din timpul unei plimbări la cumpărături prin piaţă pot trece neobservate.După ora 12.00 însă, duhoarea de resturi de alimente aruncate aiurea şi fermentate devine mult mai pregnantă.
Citiţi şi:
Cluj: Produse româneşti în Piaţa ŢăranuluiTârgu-Jiu:Târgujienii riscă să cumpere produse stricateHunedoara: Vânătoare de lubeniţe stricate sau „sintetice”Turnu Severin: Piaţa din Schela Cladovei are nevoie urgentă de renovare Ea este cu atât mai puternic resimţită pe timp de caniculă, când temperaturile insuportabile, emisiile din trafic şi praful de pe şantiere nu mai sunt singurele surse care sufocă bucureştenii.
Cine este responsabil pentru piaţa obor?
Dintre pieţele mari ale Capitalei, cea de la Obor pare să miroasă cel mai urât. Nu este greu să-ţi dai seama de ce, dacă faci o tură prin incinta acestei zone: resturi de alimente ce n-au fost colectate de zile în şir, apă infectă din canalizări sparte, ce se combină cu zeamă de murături sau legume putrezite depozitate lângă tarabe şi bucăţi de brânză fermentată, aruncate în cutii de carton.
„Eu n-am nicio vină”, spune un comerciant din Piaţa Obor. „Dacă pubelele sunt pline, unde vreţi să arunc marfa stricată?”, mai adaugă el.
Reprezentanţii Administraţiei Pieţelor din sectorul 2 au refuzat să vorbească despre problema mirosurile urâte din piaţă. Totuşi, ne-au sfătuit să mergem să întrebăm la Primăria Sectorului 2, în ciuda faptului că cei de la Primăria Sectorului 2 ne-au îndrumat către direcţia specială care se ocupă de salubrizarea pieţelor, respectiv Ad