Perele sunt o excelentă sursă de fibre solubile, ceea ce favorizează procesul de digestie şi contribuie la reducerea colesterolului „rău”. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă perele ca adjuvant în tratamentul aritmiilor, arteritelor, afecţiunilor ficatului şi vezicii biliare şi în deficienţele de vedere.
Sucul de pere are aceleaşi proprietăţi, însă are un indice glicemic crescut, ceea ce favorizează îngrăşarea.
Reţeta săptămânii
Papanaşi umpluţi cu pere
Timp de pregătire: 40 de minute
Calorii: 140/porţia
Ingrediente: 500 g brânză de vaci, două ouă, câte o linguriţă de vanilie şi de nucă de cocos, 100 g zahăr pudră, 5 linguri de făină.
Pentru umplutură: trei pere şi un plic de zahăr vanilat.
Preparare: Amestecaţi ingredientele până ce obţineţi o cocă. Curăţaţi perele de coajă, tăiaţi miezul cubuleţe şi adăugaţi mirodeniile. Întindeţi coca şi decupaţi pătrate de opt centimetri, pe care le umpleţi cu pere, apoi le împăturiţi în formă de triunghi. Papanaşii se fierb în apă până ce se ridică la suprafaţă.