CE BEM, CE MÅNCÅM ● E 300 este de fapt vitamina C şi nu are ce căuta în bere
Berea este unul dintre produsele care nu necesită aditivi alimentari. Producătorul celei analizate este de altă părere şi i-a adăugat un aditiv care în combinaţie cu alcoolul devine şi mai nociv. ● Aditivi:E 150, cel mai utilizat colorant
CE BEM, CE MÅNCÅM ● E 300 este de fapt vitamina C şi nu are ce căuta în bere
Berea este unul dintre produsele care nu necesită aditivi alimentari. Producătorul celei analizate este de altă părere şi i-a adăugat un aditiv care în combinaţie cu alcoolul devine şi mai nociv. ● Aditivi:E 150, cel mai utilizat colorant
Klerus brau este o bere blondă care are o tărie alcoolică de 4,6%. Nimic nepotrivit. Numai că, citind eticheta, constatăm că producătorii au adăugat şi doi aditivi alimentari. Ingredientele berii analizate sunt: "apă, malţ de orz, mălai, hamei şi antioxidant (acid ascorbic – E 300, disulfit de potasiu – E 224)".
ANALIZÅ. Berea Klerus Bräu este obţinută din malţ de orz şi cereale nemalţificate (mălai), hamei şi doi aditivi alimentari: un antioxidant, E 300, şi un conservant, E 224. Conţinutul de alcool etilic al berii este de 4,6% vol. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune că în prezenţa alcoolului aditivii alimentari devin şi mai nocivi. De asemenea, alcoolul este greu metabolizat de către ficat în prezenţa unor cantităţi, chiar şi mici, de zaharuri şi proteine aşa cum se găsesc în bere. Astfel, o cantitate echivalentă a circa 50 g alcool este metabolizată de către ficat în mai mult de 48 de ore. Atenţie conducătorilor auto! Berea trebuie consumată cu mult mai mult timp înainte de a urca la volan, deoarece testul alcoolemiei rămâne pozitiv mult timp. De aceea, cei care au trăit experienţa unor beţii din bere pot să confirme că este una dintre cele mai rele beţii. Efectul