Pentru ca sărbătorile să nu devină un chin aveţi grijă cât şi cum mâncaţi! Carnea de miel este greu digerabilă şi mai toxică decât alte produse. Medicii recomandă un consum prudent de alimente, mai ales că, la masa de Paşti, acestea se asociază cu alte mâncăruri bogate în grăsimi, dar şi băuturi alocoolice.
Nu abandonaţi dietele alimentare nici de sărbători. Fiţi atenţi la cantităţi, dar şi la ce mâncaţi. Un om sănătos trebuie să consume de Paşti alimente tradi-ţionale dar cu moderaţie. De asemenea, pentru a evita supraalimentaţia inutilă, este bine ca pe farfurie să aveţi
şi legume. În privinţa ouălor, nu consumaţi mai mult de două pe zi şi evitaţi maionezele şi so-surile grase!
Renunţaţi la masa festivă la cârnăciori sau mititei, pentru că, oricum, digestia e îngreunată de drobul şi friptura de miel. O alternativă la carnea de miel ar fi cea de viţel, peşte sau curcan, toate fiind mai uşor digerabile. Dacă suferiţi de vreo boală şi urmaţi un regim, nu renunţaţi la el! Cardiacii trebuie să mănânce nesărat, dar să asocieze alimentelor legume şi zarzavaturi cu lămâie. Cei cu afecţiuni renale trebuie să mănânce cu prudenţă ouă şi carne, iar diabeticii să evite zahărul. După o masă consistentă, se recomandă o felie, cel mult două de cozonac. Cât despre băuturile alcoolice, consumaţi-le cu pruden-ţă! Nu uitaţi nici de medicamente care ajută la digestie, în caz că vă simţiţi rău! Dacă starea se agravează, mergeţi de urgenţă la spital! Pentru ca sărbătorile să nu devină un chin aveţi grijă cât şi cum mâncaţi! Carnea de miel este greu digerabilă şi mai toxică decât alte produse. Medicii recomandă un consum prudent de alimente, mai ales că, la masa de Paşti, acestea se asociază cu alte mâncăruri bogate în grăsimi, dar şi băuturi alocoolice.
Nu abandonaţi dietele alimentare nici de sărbători. Fiţi atenţi la cantităţi, dar şi la ce mâncaţi. Un om să